Patenttitietoa ilmaisohjelmien kehittäjälle

05.03.2009
Esa Turtiainen

Patentti on keksinnön tekijälle myönnetty määräaikainen yksinoikeus keksinnön hyödyntämiseen. Keksijä saa tämän yksinoikeuden vastineeksi siitä, että hän dokumentoi ja julkaisee keksintönsä.

Patentoitavan keksinnön on oltava uusi, keksinnöllinen ja teollisesti käyttökelpoinen. Keksinnöllisyys tarkoittaa sitä, että keksinnön alalla toimiva asiantuntija ei rutiinityössään olisi ratkaissut ongelmaa keksinnössä kerrotulla tavalla. Patentissa keksinnön on oltava ...

Palomuurin ohittaminen OpenVPN-ohjelmalla

03.03.2009
Esa Turtiainen

OpenVPN-ohjelmalla voidaan välittää mitä tahansa WWW-liikennettä palomuurin läpi.

Tiedon piilottaminen

25.02.2009
Esa Turtiainen

Salattu tiedosto herättää aina kysymyksen, mitä tiedostossa on sisällä. Kuinka pidän salatun tiedon olemassaolon piilossa?

Tiedon tuhoaminen Windows-tietokoneessa

19.02.2009
Esa Turtiainen

Kun Windows poistaa tiedoston, se vain merkitään uudellenkäytettäväksi tilaksi. Kuinka voidaan olla varmoja, että tieto todella häviää levyltä?

Anonyymisyydestä pseudonyymisyyteen

18.02.2009
Esa Turtiainen

Anonyymisyyden toteuttamiseen on kehitetty tehokkaita keinoja (katso artikkeli "Riskejä yksityisyydellesi - Internet-nimipalvelin"). Anonyymisyys ei kuitenkaan ole tehokkain tapa yksityisyytesi suojaamiseen.

Ihmisten luonnolliseen kanssakäymiseen liittyy useat roolit. Ihminen käyttäytyy eri tavalla töissä, ystävien ja perheen parissa. Ei ole inhimillistä olla koko ajan varuillaan "virallisessa roolissa". Internet on poistanut mahdollisuuden erotella tehokkaasti nämä ...

Riskejä yksityisyydellesi - Internet-nimipalvelin

10.02.2009
Esa Turtiainen

Joka kerta, kun käytät Internetin palveluja, kerrot operaattorisi nimipalvelimelle helposti tallennettavassa muodossa esimerkiksi millä sivustoilla käyt. Pidän todennäköisenä, että operaattorit tallettavat nämä tiedot tietoliikenteen tunnistetietoina, jotka luovututetaan jälkikäteen mm. viranomaisille pyydettäessä. Operaattori saa myös käyttää tunnistetietoja markkinoinnissaan, jos olet antanut siihen luvan.

Myös muutamat turvallislta tuntuvat etäkäyttöratkaisut käyttävät nimipalvelinta paikallisesta ...